Новини - Блог

Основните дейности на фирмата са: изкупуване и преработка на хлебна пшеница; търговия с брашно (тип 500 и тип 700 ) и млевни продукти (трици) и мелничарски услуги на ишлеме. Допълнителна дейност е съхранението на хлебна пшеница и слънчоглед - дружеството притежава силози за съхранение на зърнени култури с капацитет 6000 т. на американската фирма ,, BROCК ”.  Мел – индустриал” ООД  е регистрирано зърнохранилище с капацитет 2500 т.

Мисията на“Мел-индустриал“ ООД гр. Плевен еДа бъдем водещ производител и доставчик на брашно за Плевенския регион, като предлагаме на клиентите си висококачествени продукти, гъвкави цени и надеждно и коректно партньорство.

“Мел-индустриал“ ООД притежава мелница, която се различава от известните етажни 3, 4 и 5 валцови мелници. Това е двумодулна, двувалцова мелница (тип SC – Супер А), която преработва по диаграма пшеница и произвежда два типа брашно – тип 500, тип 700, както и трици. Мелницата тип SC е мелница от нов тип, произведена по холандски лиценз от “Анна-груп” холдинг (гр. Истанбул – Турция). Тя е първата от този тип в Плевенския район. Освен в България, такива мелници има в Украйна, Казакстан, Турция, Русия и Египет.

Ключови думи